fazestan | ||
|
نماز در بستر تاریخ ... (قسمت سوم)
پیروان واقعی حضرت موسی (علی نبینا و علیه السلام) که امروزه ما آنان را به عنوان یهود می شناسیم، دارای تعالیم و احکامی می باشند که از پیامبر خود فراگرفته اند. یکی از تعالیم و احکام عبادی آنها، نماز است. در دین یهود وارد شده است که شبانه روز سه نماز برآنان واجب است که عبارتند از: 1- وقت نماز صبح گاه: قبل از طلوع آفتاب است تا تقریباً هشت یا نه صبح 2- وقت نماز نیم روز: پاسی از ظهر گذشته تا غروب آفتاب 3- وقت نماز شام گاه: از غروب آفتاب است تا ساعت دوازده شب (نیمه شب) و بعضی از شب ها از ساعت 3 بعد از نیمه شب تا طلوع آفتاب مناجات می خوانند.
حضرت ادریس (علیه السلام) یکی از پیامبران الهی است که بعد از حضرت شیث به پیامبری مبعوث شد. یکی از ویژگی های او این بود که هر وقت دست به دعا برمی داشت و حاجتی را از خدا درخواست می کرد، دعایش به اجابت می رسید و مشکل او حل می شد. آن حضرت منزلش درکوفه همان جایی که الآن «مسجد سهله» می نامیم است. مقام حضرت ادریس در اثر نماز و بندگی به جایی رسیده بود که خداوند او را به آسمان برد و با طعام و تحفه های بهشتی میهمان کرد و تا روز قیامت از آن ها استفاده می کند.(احتجاج،ص 11 و بحارالانوار،ج 11،ص277، حدیث 6).
حضرت نوح یکی از پنج پیغمبر اولوالعزم است. او در ترویج خداپرستی و رواج دادن مکتب نماز کوشش های زیادی کرد و آزارهای بسیاری از مردم را تحمل کرد. ایشان از هدایت مردم ناامید و از دشمنی قوم خود به خدا شکایت کرد. خداوند هم، دستور ساختن کشتی را به حضرت نوح داد، او هم دور از شهر مشغول ساختن کشتی شد. حضرت نوح اطراف کشتی را پنجره و سوراخ هایی گذاشته بود تا جهت قبله و تشخیص شب و روز و شناختن وقت نماز را بداند. (بحارالانوار،ج11،ص333). ادامه دارد ... [ جمعه 90/2/23 ] [ 1:54 صبح ] [ hafez ]
|
Online User |